I’m working on my beach body. Tonight: lesson 3 in Photoshop :)

Rocky Road Bars: superlekker, maar he-le-maal, to-taal en ab-so-luut niet gezond… But hey: who cares? Jaja, ook ik wil van die wintervetjes af en gezond eten ís wel echt een dingetje geworden in de afgelopen tijd. Maar kom op: elk mens verdient het gewoon om zich soms even te laten gaan. Althans, dat vind ik. En de enige reden waarom ik dat vind, is omdat die Rocky Road Bars godsgruwelijk lekker zijn en ik gewoonweg weiger ze te laten staan. Dus heb ik mezelf beloofd dat ik ze maximaal 4x per jaar mag maken (elk seizoen 1x). En uiteraard is dat iets waarin ik vreselijk DIK faal (leuk woordgrapje).

I’m in love with the shape of you <3

De Rocky Road Bar kun je eigenlijk op elke manier maken, zolang je maar een paar basisingrediënten gebruikt. De rest kun je naar eigen smaak toevoegen. Ik zeg: handig…!!

Basisingrediënten:

  • 1 blik gecondenseerde volle melk (bijvoorbeeld Friesche Vlag)
  • 300 gram pure chocolade
  • 200 grams biscuitjes (maakt niet uit welke biscuitjes, zelf gebruik ik vaak de oersimpele Marie Biscuitjes)

Wat maakt het extra lekker:

  • 1 zakje mini marshmallows (roze en witte)
  • Een flinke handvol cranberry’s
  • Een flinke handvol pecannoten

Hoe maken we het:

  • Leg een stuk bakpapier in een rechthoekige ovenschaal. Hoe groter de ovenschaal hoe dunner de Rocky Road wordt. Wil je liever een dikkere Rocky Road, dan is het aan te raden met een kleine ovenschaal te werken.
  • Breek de chocolade in stukken en laat het smelten op laag vuur (of flikker gewoon een hele reep in de magnetron, werkt ook)
  • Breek ondertussen de biscuitjes in stukjes (niet te klein, ongeveer stukjes van 1 cm)
  • Als je geen mini marshmallows hebt kunnen vinden (kan gebeuren, kun je niets aan doen, maar gewoon niet weer doen), knip dan grote marshmallows in kleine stukjes
  • Draai een keer in het rond en geniet even van het feit dat je straks een explosie van chocola naar binnen mag werken
  • Giet de chocolade, als het is gesmolten, in een kom en voeg de gecondenseerde melk toe. Even goed roeren totdat alles met elkaar is vermengd.
  • Voeg vervolgens de biscuitjes, cranberry’s, pecannoten en marshmallows toe
  • Aangezien het mengsel 1 grote zware brei is geworden en moeilijk te bewerken is, komt nu het lastige stuk dus als je eerst even wilt genieten van een glas wijn: ik hou je niet tegen
  • Verdeel het mengsel over de ovenschaal en druk het goed aan met een spatel. Zet die arm aan het werk!
  • Nu is het wachten tot het mengsel helemaal is opgestijfd. Dit duurt ongeveer 3-4 uur.  Je hebt die fles wijn nu toch al opengemaakt, dus ik zeg: opdrinken die handel 😉
  • 3-4 uur gewacht? Snij/breek/hamer/verdeel het blok vervolgens in kleine repen of stukken: nomnomnom!

Tip: Je kan ook walnoten, pistachenoten, amandelnoten, etc, etc. door het mengsel gooien. Gedroogde abrikozen, dadels, rozijnen of ander gedroogd fruit is ook ontzettend lekker om erdoor te doen. Bewaar je repen luchtdicht in de koelkast, dan kun je twee weken genieten.

Aanbevolen artikelen